Wat doet Adem Academie Nederland anders?

Met originele ademhalingsoefening die de adem omlaag brengt

Adem Academie Nederland werkt met originele ademtechnieken die structureel zorgt voor een laag en kalm adempatroon bij rustige activiteiten en een volledige ademhaling bij fysieke inspanning. Dit adempatroon bevordert de gezondheid en helpt lichaam en geest diep te ontspannen.

De Academie onderscheidt zich van andere ademmethodes en ademhalingsoefeningen op diverse terreinen:

 1. Adem Academie Nederland brengt alle vooraanstaande ademmethodes bij elkaar in een eenvoudige oefencyclus. Alle bestaande ademmethodes hebben hun eigen kracht, maar er is een totaalbenadering nodig voor een blijvend effect.
 2.  De bestaande ademhalingsoefeningen worden in deze methode verbonden door een originele werkwijze, die de natuurlijke connecties in het lichaam hersteld. Bij een bepaalde letter uit het alfabet, gebruik je bijvoorbeeld vanzelf de lage ademspieren. De adem zit dan meteen op de goede plek. Je ervaart meer ademruimte en iedereen kan het meteen.

  “Het lichaam vindt het fijn zich haar natuurlijke ademflow te herinneren”

 3. We voeren de ademhalingsoefeningen overdreven uit. Daardoor word je bewust van bepaalde ademspieren en maak je deze ook sterker. Na het oefenen reproduceert het lichaam de geoefende adembeweging onbewust in een kleinere vorm. Precies op die manier waarop jij het beste kunt ademen.
 4. Tijdens de ademhalingsoefeningen spannen we bepaalde spieren krachtig aan. Als je de spieren vervolgens loslaat, ontspannen zij dieper en nemen het hele lichaam mee naar een relaxtere toestand.

 

Bovenstaande uitleg is goed om te weten, maar het is natuurlijk nog beter om het te ervaren. Probeer het eens uit met de eenvoudige ademhalingsoefening hieronder:

Ademhalingsoefening die de adem omlaag brengt: 3 letters, 1 uitademing.

 • Ga rechtop zitten en houd je rug recht tijdens de ademhalingsoefening.
 • Blaas uit op de HAH helemaal leeg, meteen door met luide FFFF helemaal leeg, meteen door met SSS helemaal leeg
 • Laat de spieren die je hebt gebruikt geleidelijk De adem komt dan vanzelf op, voel je dat?
 • Voer deze uitademing met 3 letters 4 a 5 keer uit
 • Wat ervaar je?

Herhaal dit nogmaals 5 keer en ga na:

 • Hoe ruim ervaar je de inademing?
 • Vanaf welke plek wordt de adem ingezogen?
 • Heb je na de oefening eventjes weinig adembehoefte?

Misschien merkte je aan deze oefening al dat Adem Academie Nederland anders te werk gaat dan alle anderen. En dit is nog maar een minutieus voorproefje van alle eenvoudige, maar effectieve technieken die we te bieden hebben.

Kom het zelf ervaren in de Beter ademen® Basistraining