Professioneel ademwerk maakt jou sterk

Wil jij jezelf ontwikkelen met effectief ademwerk en dit ook professioneel leren inzetten?

Je leert tijdens de Beter ademen® trainer en coach opleiding diepgaand ademwerk en originele coach-technieken om jezelf en anderen te helpen aan een fit lichaam en een stralend leven.

Werk je in de medische of paramedische sector en wil je effectieve handgrepen ontdekken om patiënten tot rust te brengen en hun adempatroon te reguleren? Dan brengt de Beter ademen® bijscholing je verder.

In elke branche zijn bijscholingen op maat mogelijk.
Neem contact op voor meer informatie.

adem opleiding ademcoach ademtrainer transformatie

Opleidingen methode Beter ademen®

Adem Academie Nederland werkt binnen de opleidingen met methode Beter ademen®

Beter ademen® Opleiding – leerjaar 1

Jij leert originele technieken doelgericht inzetten en probleemoplossend werken als de ademhaling niet volgens het boekje gaat. Het accent ligt op de fysieke insteek van het Beter ademen®. Je ervaart ook wat de methode met de cliënt en met jou doet.

Beter ademen® Opleiding – leerjaar 2

Je leert werken op de lagen onder de fysieke patronen, om daar beweging te brengen zodat de cliënt weer vertrouwen voelt en in harmonie is met zichzelf. De Beter ademen® transformatietechnieken zijn even origineel als de ademtechnieken.

Bijscholing ademwerk POH/GGZ

Je leert tijdens deze nuchtere en praktische training je adembeweging en ademfrequentie omlaag brengen en houden.
Ook neem je interventietechnieken mee die kalmeren, zorgen voor rust, vertrouwen en frisse energie. Alles in deze training is wetenschappelijk onderbouwd.

 Professioneel Ademwerk begint bij de basis

Je gaat tijdens alle opleidingen meteen de diepte in. Om dat te doen hebben de deelnemers voldoende basiskennis nodig. Dit verkrijg je tijdens de Basistraining van één dag. Je krijgt een nieuwe kijk op ademen en begrijpt de logica van het ademwerk.

“Tijdens de Basistraining heb ik oprecht opnieuw leren ademen.

Bijscholingen zijn mogelijk in elke branche

“Wat zou het betekenen als kinderen al van jongs af aan ademles krijgen en weten hoe zij zichzelf tot rust kunnen brengen met een eenvoudige ademtechniek?”

Adem Academie Nederland heeft ten doel dat het ademwerk gemeengoed wordt in alle organisaties en in alle lagen van de bevolking. Onderwijs, overheid, gezondheidszorg, jeugdzorg, penitentiaire instellingen en ga zo maar door. Een longfunctie-laborant heeft vanuit een andere insteek informatie nodig dan iemand uit het onderwijs. Daarom stemmen wij onze bijscholingen altijd nauwkeurig af op de deelnemers.

In elke branche zijn bijscholingen op maat mogelijk.
Neem contact op voor meer informatie.

Marleen van den Hout - grondlegger Beter ademen

De opleidingen worden gegeven door grondlegger drs. Marleen van den Hout

Heb je eerder met Marleen gewerkt dan weet je dat zij met haar eigen, originele technieken direct naar de essentie gaat.
Haar werkstijl is licht en gracieus. Marleen ontwikkelde de methode Beter ademen® als een volledige transformatie- en helingsmethode. Het is een snelweg naar innerlijke rust en zelfrealisatie. Zij is ervaringsdeskundige en weet het ademwerk te koppelen met je dagelijkse leven. Na 25 jaar in het vak heeft Marleen niet alleen duizenden mensen getraind in de methode Beter ademen®, maar ook begeleid in een waarachtig transformatieproces.
Marleen traint regelmatig in samenwerking met door haar opgeleide collega’s.

Opleiding en bijscholing Ademwerk

06 februari
Zwolle
maandag

Start Bijscholing POH/GGZ 06-02

Spot038, Botterweg 12S, Zwolle, Netherlands

Ben je praktijkondersteuner, dan herken je vast dat mensen met chronische aandoeningen of psychische klachten vaak hoog en snel ademen, de adem vasthouden of te weinig lucht krijgen. Zo’n adempatroon belemmert een gezonde leefstijl en werkt fysiek en mentaal herstel tegen. In de Beter ademen® bijscholing voor praktijkondersteuners ontwikkel je praktische handvatten die de ademhaling […]
15 februari
Zwolle
woensdag

Start Opleidingsmodule leerjaar 1, groep 2023-1

Rebalancing lokaal, Stokmeesterlaan 3, Zwolle, Netherlands

In acht live trainingsdagen (en ondersteunende online meetings ontdek jij vele manieren om de Methode Beter ademen® over te dragen op anderen. Je leert de adembeweging te analyseren, blokkades op te sporen en anderen via de adem en coaching structureel in balans te brengen. Naast handvatten voor de regulerende werking ontwikkel je ook tools om […]
15 september
Zwolle
vrijdag

Start Opleidingsmodule leerjaar 2 15-16.09

Rebalancing lokaal, Stokmeesterlaan 3, Zwolle, Netherlands

In leerjaar 2 staat het volledige transformatieproces centraal. Je leert werken op lagen die onder de fysieke en mentale patronen liggen. Originele adem- en coachingstechnieken helpen jou om het gezonde adempatroon te stabiliseren en de cliënt in vertrouwen en harmonie met zichzelf te brengen. Je leert het bewuste én onderbewuste, het gedrag, de gedachtes en […]

Voor iedereen die gezond en stralend wil leven