Beter ademen® Opleiding tot ademcoach

Wil jij ademtraining combineren met je eigen vak?
Je krijgt tijdens deze ademcoach opleiding nieuwe kennis en komt terecht in je natuurlijke kracht. Je leert het adempatroon omlaag brengen en houden. Ook leer je waarnemen hoe iemands adembeweging een afspiegeling is van zijn gemoedstoestand, keuzes, gedrag en levensgeschiedenis.

 Je ontdekt hoe eenvoudige, maar doeltreffende ademoefeningen innerlijke processen verdiepen en lichaam en geest ontspannen. Kortom, je draagt bij aan andermans gezondheid en geluk.

Je leert tijdens de Beter ademen® Opleiding tot ademcoach het adempatroon reguleren, oude ballast los te laten én ademtechnieken inzetten die het bewustzijn verruimen.
Ademcoach opleiding

Herken je dit?

Als je regelmatig met mensen werkt dan weet je dat velen oppervlakkig en hoog ademen. De een heeft daar last van, de ander is zich er niet eens van bewust. Herken jij deze onwetendheid?
Zie jij ook dat een opgejaagd gevoel, faalangst, onvrede, perfectionisme, lusteloosheid of vermoeidheid direct samenhangen met het adempatroon? Herken je ook het vele praten over het probleem, zonder echt de diepte in te gaan? Het echte contact dat je ontglipt en het krijgen van onvoldoende grip op het veranderingsproces?
Tijdens de Beter ademen® opleiding leer je tot op het bot om problemen om te zetten in kwaliteiten.
Vaak heeft iemand ‘er al alles aan gedaan’ en is het nog steeds niet gelukt om tevreden met zichzelf te zijn en een gezond adempatroon te ontwikkelen. Met de Beter ademen® opleiding leer je mensen begeleiden naar een fit lichaam en stralend leven.

Waarom deze ademcoach opleiding?

Origineel en uniek

De opleiding werkt met Methode Beter ademen®.  Zij heeft een unieke plaats in het aanbod van ademtraining. Dat komt ten eerste door de originele oefeningen en makkelijke handvatten om snel en effectief mee aan de slag te gaan. En omdat je de methode eenvoudig integreert in je bestaan, heeft dit blijvend resultaat.

Ten tweede is de combinatie van ‘reguleren’ en ‘transformeren’ in één methode bijzonder. ‘Reguleren’ betekent dat je eerst werkt aan een stevige basis; een laag en rustig adempatroon voor meer balans en harmonie. Vervolgens ga je meer de diepte in met transformerende ademoefeningen. Daarbij vindt ook een hervorming in het onderbewuste plaats. Beter ademen® is een zelf-helingstechniek, die jij professioneel aanleert en thuis zelfstandig wordt onderhouden.

De Beter ademen® opleiding neemt je in het eerste jaar vooral fysiek mee in ademcoaching. Je wordt Beter ademen® trainer/coach. Het tweede jaar specialiseert jou in adem- en transformatie technieken. Hierna ben je Beter ademen® transformatiecoach.

Beter Ademen training Verdieping

Minder praten, meer voelen

De kracht van deze opleiding tot ademcoach is dat je voorbij woorden gaat. Je brengt iemand via de adem direct in de ervaring. Je laat het lichaam antwoord geven en herinneringen ontvouwen. Het lijf laat veel los. Daarom leer je zorgvuldig emoties onderscheiden, zoals het verschil tussen slachtoffer-tranen versus oude pijn, diepe rouw en verdriet. Maar ook het verschil tussen waarachtige boosheid versus frustratie en onmacht is van belang, en alles wat daaronder schuilt.

Je start vanuit het lijf.
Je leert anderen minder praten en meer voelen en ontwikkelt praktische handvatten om het transformatieproces te realiseren.

Jij leert ruimte geven om te voelen wat er vanbinnen gebeurt. Je laat angst, frustratie en onrust afblazen waardoor er ontspanning komt en verwarring oplost. De oude situatie wordt helder en nieuwe keuzes dienen zich aan.

Past dit bij jou?

 • Diepgaande kennis over de adem en zelfbevrijding ontwikkelen?
 • Meer of blijvender resultaat uit interventies halen?
 • Anderen in hun natuurlijke kracht zetten?
 • Je gevoel en intuïtie nog meer laten spreken?
 • Levensverhalen leren waarnemen via het lichaam en de ademhaling?

Als deze items je aanspreken, dan past de Beter ademen coachopleiding goed bij jou.

Voor wie is deze ademcoach opleiding

 • Je achtergrond is gezondheidszorg, onderwijs, HR, coaching, therapeut of healer.
 • Je hebt al opleidingen tot ademcoach gedaan en zoekt naar meer verdieping en betere resultaten.
 • Je wilt je eigen praktijk een boost geven.
 • Je wilt bewustzijn brengen op je werk.
 • Je achtergrond is divers en je wilt om- of bijscholen.

Wat leer je?

 • Optimaliseren van je eigen adempatroon en dat van anderen
 • Anderen dichter bij hun gevoel brengen met ademtechnieken
 • Diepgaande waarnemingstechnieken
 • Onbewuste informatie bewust maken
 • Ongewenste mechanismes omzetten in opbouwende patronen
 • Oefeningen, manuele en andere non-verbale technieken
 • Originele coach- en gesprekstechnieken
 • Werken met aanleiding, oorzaak, wortel en bron van een vraag of probleem
Adem Academie Opldeding ademcoach en ademtrainer

Leerjaar 1 leidt op tot Beter ademen® Trainer

Data opleidingsmodule 2022 leerjaar 1 – groep 2, Zwolle
30 sep. – 1 okt. (vr-za) | 21 okt. – online, (vr, 9-13 u) | 4 nov. (vr) | 15-16 dec. (do-vr) | 10 – 11 mrt. (vr-za) | 8 – 9 juni (do-vr)

Data opleidingsmodule 2023 leerjaar 1 – groep 1, Zwolle
15 – 16 feb. (wo-do) | 9 mrt. – online, (do 9-13 u) | 30 mrt. (do) | 18-19 mei (do-vr) | 8 – 9 sep. (vr-za) | 7 – 8 dec. (do-vr)

Voor het plannen van de Verdiepingstrainingen check Verdieping of ga naar de agenda

Investering
Beter ademen® Opleiding leerjaar 1 € 1.675 incl. 21% btw, t.b.v. 9 live trainingsdagen, 2 online trainingen en een individuele dieptesessie (€ 1.775 incl. 21% btw in 2023)
Drie Verdiepingstrainingen van 2 dagen: € 445 incl. 21% btw. per keer (€ 450 incl. 21% btw in 2023)
Het is mogelijk het totale bedrag van € 2.950 incl. 21% btw. in termijnen te betalen over een langere periode (€ 3.070 incl. 21% btw in 2023)

31 maart
Dalfsen
vrijdag

Beter ademen® Verdiepings 2-daagse 31.03-01.04

Isis Sofia - Keizersteeg 3, Dalfsen, Netherlands

Je ontwikkelt je vaardigheden in Beter ademen waardoor je dieper ontspant en tot rust komt. Je voert afvalstoffen af en krijgt meer energie. Je laat het oude los en komt weer in de flow. Deze tweedaagse Verdieping op Landgoed Isis Sofia heeft op vrijdag een avondprogramma. Het is mogelijk op Isis Sofia te blijven slapen […]
12 mei
Dalfsen
vrijdag

Beter ademen® Verdiepings 2-daagse 12-13.05

Isis Sofia - Keizersteeg 3, Dalfsen, Netherlands

Je ontwikkelt je vaardigheden in Beter ademen waardoor je dieper ontspant en tot rust komt. Je voert afvalstoffen af en krijgt meer energie. Je laat het oude los en komt weer in de flow. Deze tweedaagse Verdieping op Landgoed Isis Sofia heeft op vrijdag een avondprogramma. Het is mogelijk op Isis Sofia te blijven slapen […]

Wat anderen zeggen …

Waar ik met verschillende therapeuten aan de oppervlakte bleef, wist Marleen samen met mij de wortel te ontdekken, waar ik al meer dan 10 jaar tegenaan liep. Met behulp van de adem en andere technieken in verschillende settings, zijn we de diepte ingegaan om daar in de kern te helen. Deze periode bracht veel oude/onverwerkte emoties aan de oppervlakte. De liefdevolle begeleiding en het Beter ademen, biedt mij houvast om te doorvoelen en het oude wat mij niet langer dient te verwerken. 

Michelle

Deze opleiding is zoveel meer dan het aanleren van een techniek om deze aan anderen door te kunnen geven. Het leren invoelen, zien en vertalen wat er zich bij de ander openbaart en hierop leren inspelen gericht op de individuele behoefte. De mooie ontdekkingsreis naar mijzelf, in mijzelf en het leren voelen en herkennen wat er in mijn eigen lichaam gebeurt, maakt deze opleiding voor mij bijzonder waardevol.

Maar ik kijk niet alleen vol verwondering terug op mijn eigen proces, ook naar wat er in beweging komt bij anderen als ik met ze ga ademen.

Anja

Hoe werkt de Beter ademen® opleiding?

Je leert de Methode Beter ademen® overbrengen op anderen, oefeningen begeleiden en ademproblemen verhelpen.
Zodra jij de Basistraining hebt gevolgd kun je op elk moment van het jaar starten met de opleiding, door één of twee Verdiepingstrainingen te volgen. Zo ben je goed voorbereid als je in de opleidingsmodule stapt. Dit is geen must, maar wel fijn.

Het 1e leerjaar ontwikkelt jou tot Beter ademen® trainer. Je leert vanuit de fysieke invalshoek. Dit leerjaar bestaat uit de Opleidingsmodule van acht live dagen en één online-bijeenkomst. Je leert anderen begeleiden in Beter ademen® stap 1 – 4 en ademproblemen oplossen. De Opleidingsmodule die jou de overdracht van het ademwerk leert start in maart en in september. Naast de Opleidingsmodule volg je 3 Verdiepingstrainingen van twee dagen op data naar keuze. In de Verdiepingstweedaagse ervaar je wat de methode met je doet en maak je de ademtechnieken eigen. Je versterkt je intuïtieve vermogens en ontwikkelt jezelf. Je kunt het hele jaar door inschrijven voor de Verdiepingstrainingen.

Het is mogelijk om de activiteiten naar eigen inzicht te spreiden over  6 tot 12 maanden. De dagen van de Opleidingsmodule liggen vast, maar je plant zelf de drie Verdiepingstrainingen in.

Het 2e leerjaar ontwikkelt jou verder in stap 1 – 8 tot Beter ademen ® transformatiecoach. Je leert samen ademen tot in de ziel. Je ontwikkelt originele en zeer effectieve coachtechnieken om blijvende veranderingen te faciliteren. De aanpak is vernieuwend, praktisch en diepwerkend, en brengt vrijheid in lichaam en geest.

Zodra je een datum hebt gereserveerd om de Basistraining te volgen, kun je beginnen met het samenstellen van je eigen opleidingsprogramma.

Heb je interesse, mail Marleen of bel 06-45874000.

Ademcoach opleiding

De ervaring van leerjaar 2

Voor iedereen die gezond en stralend wil leven