Ontspannen ademen werkt voor iedereen beter

Vind elke dag opnieuw een ontspannen ademflow met Beter ademen®. Met een eenvoudige oefencyclus breng je een beweging op gang in alle lagen van je lichaam en geest, waardoor er natuurlijk herstel optreedt. Je wordt fitter, voelt je vrijer en je ervaart een innerlijke motivatie om te doen waarvoor je geboren bent.

Beter ademen® brengt extra zuurstof in lichaam en geest.

ontspannen Beter ademen

Ademhaling spiegelt

Ademen doen we allemaal, alleen is de manier waarop je ademt bij iedereen anders. Je adembeweging laat zien wie je bent, wat je voelt en hoe je gezondheid is.

Je ademhaling beïnvloedt bijvoorbeeld direct je hartfunctie, temperatuur, stressniveau, mate van ontspanning, immuunsysteem en herstellend vermogen. Ook je gemoedstoestand hangt samen met je ademhaling. Ga maar na; kun jij rustig ademen als je boos bent?

“Ademhaling laat zien hoe je in je vel zit;
Jouw manier van ademen is oorzaak en gevolg tegelijkertijd”

Hoe je verder komt met Beter ademen® 

Als je niet zo goed in je vel zit, zie je dit meteen aan je adempatroon. Je kunt dit dus ook effectief met een ademhalingsoefening keren. Maar waar begin je?

Breng met Beter ademen® structuur aan. Breng je adempatroon omlaag en tot rust. Word je zo bewust van wat er dwars zit op een dieper niveau. Om de onderste steen boven te krijgen zet je ademtechnieken in die oude ballast of spanning afvoeren. Daarna brengen stille ademoefeningen je in contact met wie je echt bent en wat je werkelijk wilt. Klachten lossen op en je voelt je vrij.

Vind antwoorden met Beter ademen®

Hoe kom je tot rust?

Hoe blijft je adem laag?

Hoe krijg je vertrouwen?

Hoe verminderen jouw klachten?

Hoe rijm je de methode van Wim Hof met die van Buteyko? Of Van Dixhoorn met Verbonden ademen?

Hoe los je hyperventilatie, apneu, paniek, long covid, astma en benauwdheid op?

Hoe zet je adem in voor meer energie en voldoening in het leven?

Het revolutionaire aan Beter ademen®?

De Beter ademen® methode is revolutionair vanwege de fundamentele aanpak en praktische kennis over ademen die jij ontvangt. Jij herstelt op speelse wijze de natuurlijke connecties in je lichaam. Je natuurlijke, lage ademflow komt vanzelf op gang.

Omdat je met de methodiek je onderbuik activeert, je hartgebied opent en je wervelkolom verlengt, heel je op alle lagen van je bestaan. Het is makkelijker dan je denkt en iedereen kan het leren.

“Een zaal met 1.000 mensen kan binnen een half uur een lage adembeweging en rust in het hoofd ervaren. Slechts 10 % van de aanwezigen heeft een kwartiertje extra nodig met een lichte aanraking op het lichaam om de goede ademspieren te vinden”

Beter ademen®

Reguleert de adem

Met eenvoudige, maar effectieve handvatten werk jij via Beter ademen® toe naar een laag en rustig adempatroon in rust en een volledige ademhaling bij fysieke inspanning en sport.

Transformeert je leven

Met Beter ademen® krijgt het hele lichaam meer zuurstof. Je levensenergie wordt opgewekt en de verbinding met je hogere bewustzijn en zielskracht geactiveerd. Je bent hierdoor in staat om oude patronen los te laten, trauma’s en blokkades op te heffen en blijvende verandering in jezelf, je werk of leven toe te laten.

Maakt je onbewust bekwaam

Met dagelijks korte beoefening ontstaat een nieuw adempatroon. Je ademt dan vanzelf laag en langzaam in rust, ook bij aanhoudende stress-situaties. Het lage adempatroon beklijft en manifesteert zich tijdens sport en inspanning in een volledig adempatroon. Je benut de grote capaciteit van de flanken met behoudt van een ontspannen schoudergordel.

Stimuleert je zelfhelend vermogen en gezond gedrag

De adem activeert de parasympaticus, het herstellende zenuwstelsel. Dit brengt innerlijke rust. Je herstelt makkelijker na inspanning, ziekte (ook long covid), slaapt beter, voelt meer levenslust. Je reduceert (chronische) stress- en pijnklachten. Op persoonlijk vlak blijkt  zelfwaardering, vertrouwen en emotionele balans vanzelf te groeien.

Beter ademen® zorgt voor meer energie. De hang naar zoetigheid, alcohol, een sigaret of nóg een tv programma maakt plaats voor opbouwende keuzes, zoals lichaamsbeweging, buitenlucht, natuurlijke voeding, open ruimtes in de agenda, lekker opruimen of een goed gesprek.

Is makkelijk toepasbaar in je dagelijkse leven

Met 10 minuten oefening per dag doorbreek je stress duurzaam en krijgt het lichaam weer ruimte om te ontspannen en herstellen. De oefeningen brengen daarbij niet alleen een gezond adempatroon maar ook zelfinzicht, ontlading en vertrouwen voor een compleet innerlijk proces.

Doe je zélf

In plaats van behandeld worden, leer je met Beter ademen® hoe jij jezelf naar een gezond en lichter leven tilt. Je integreert de technieken in je dagelijks leven. Zo ontvouw jij zelf je potentie, komt je natuurlijke kracht vrij en haal je steeds meer voldoening uit je leven.

In 8 stappen Beter ademen®

De acht stappen van Beter ademen® vormen een cyclisch geheel.

De eerste 4 stappen verdiepen, vertragen en reguleren het adempatroon. Je past deze thuis zelfstandig toe. Ontsluit deze kennis met de Basistraining van één dag.

Voor stap 5 en 6 is een goede voorbereiding nodig. Zodat je een laag adempatroon behoudt bij snel en veel ademen, en je retentie (ademloosheid) daarna steeds langer wordt. De Verdiepingstrainingen leren je dat.

In de opleiding en retraites komen alle stappen aan bod. Je brengt beweging in het onderbewuste en maakt verbinding met je diepste en hoogste zelf. Je ervaart grote stilte en voelt je vrij.

Ademwerk Beter ademen
 

Beter ademen® is voor…
Iedereen die gezonder en stralend wil leven

  • Als je van alles hebt geprobeerd maar nog niet tevreden bent.
  • Als je op zoek bent naar meer betekenis in je leven of je potentie verder wilt ontvouwen.
  • Als je stressklachten, slecht slapen, migraine, hyperventilatie, pijn, spanning, onrust of onzekerheid wilt leren oplossen.
  • Als je coach, trainer (doorgewinterd of in wording), leerkracht, HR-medewerker, leidinggevende, medicus of paramedicus, zorgmedewerker, sporter, topsporter of anders bent en nog beter wilt presteren.

Begin vandaag met Beter ademen®

De Basistraining is de eerste stap. Schrijf je in.
Je leert de Beter ademen® technieken in de praktijk en ervaart hoe je direct dieper ontspant. Velen zijn je voorgegaan en genoten van de rust en vitaliteit die deze dag hen bracht.

Voor iedereen die gezond en stralend wil leven