“Het laatste wat we leren is eenvoud”

Bevlogen en gedecideerd weet Marleen in no time anderen dicht bij zichzelf te brengen. Ze weet welke wegen te bewandelen en haar ademtechnieken maken deze wegen voor iedereen toegankelijk en eenvoudig.
“We schenken veel aandacht aan ziekte, klachten, blokkades, onzekerheden en alles waar we last van hebben. We willen dat het weggaat, maar juist dan wordt het erger” aldus Marleen. “Pas als je het gezonde deel in jou laat groeien kun je genezen. We worden ziek van het vele denken en moeten. Maak contact met het gevoel, de stilte en het weten van het lichaam, dan ontstaat er ruimte en helderheid. Je gaat linea recta terug naar wie je echt bent en doorziet jezelf. Dit zou iedereen moeten kunnen. De Beter ademen® handvatten maken het mogelijk.”
drs. Marleen van den Hout - Methode Beter ademen

Opnieuw leren ademen is als opnieuw leren leven

Die kans wil Marleen aan iedereen bieden. Ga naar je innerlijke rust en voel weer wat je wilt, wie je bent en waar je naar verlangt. Daarom heeft Marleen Adem Academie Nederland opgericht.

Marleen is goed in het geven van ademtraining. Maar het draait haar om iets anders. Marleen wil het voor iedereen mogelijk maken zijn bestemming te vinden en te leven vanuit een diepgevoeld geluk.

Haar expertise ligt in diepgaande kennis over de relatie tussen lichaam en geest, gedachten en gevoel, bewuste en onbewuste processen in jezelf. Marleen voelt aan wat de gebeurtenissen die jij hebt meegemaakt met jou hebben gedaan en ontdekt al gauw de onder liggende oorzaken die jou ontkrachten. Waar komt ziekte, pijn of onvrede vandaan en hoe leiden die jou terug naar jezelf en een heldere richting op je levenspad.

Marleen schept een leeromgeving met een veilige bedding. Iedereen is welkom met alles wat er is.

Vakmanschap

Intuïtie, empathie en een rugzak met 25 jaar vakmanschap: dat is de veilige grond van waaruit jij begeleiding ontvangt van Marleen. Bij elke lezing, training of retraite, sluit zij aan bij jou en neemt je vandaaruit mee haar wereld in: gezond, vreugdevol, voelend en alles erkennend wat waargenomen wordt.

Marleen put daarbij uit verschillende methodes waaronder:

  • Psychosynthese en voice dialogue
  • Hypnose en regressie
  • Familie-opstellingen
  • Emotional freedom techniques (EFT)
  • Altazar Rossiter Methode
  • Wim Hof, Buteyko en andere ademmethodes
  • Stembevrijding en Emotioneel lichaamswerk
  • Eigentijdse dans, yoga, mindfulness en meditatie
Marleen van den Hout oprichter Adem academie Nederland

Marleen privé

“Ik zoen al meer dan 30 jaar dezelfde jongeman. Ik schoot gewoon de eerste keer raak. We hebben een heerlijk gezin met vier prachtige kinderen en zijn allen gezegend met liefde en gezondheid.
Om mijn leven in balans te houden laat ik me vooral niet gek maken door druk van buitenaf. Ik reserveer tijd voor mezelf, neem het huishouden niet te nauw en kook simpel met verse producten. Ik vertrouw erop dat de kinderen goed voor zichzelf zorgen en geen rare dingen doen.
Soms vlieg ik er even tussenuit, naar Noorwegen. In de stilte en overweldigende natuur laad ik mijn batterij op. Ik dompel mij in het ijskoude meer, tuur in de wolken, snuif de schone lucht op en hervind mijzelf. Dan kom ik, soms al na drie dagen, als herboren thuis.”

Start vandaag met ademen Robert Bridgeman en Marleen van den Hout

Marleen als auteur

Om mijn kennis met jou te delen schreef ik met co-auteur Robert Bridgeman het boek Start vandaag met ademen. Het boek geeft je een andere kijk op ademhaling. Je leest de achtergrond van Beter ademen® en vindt een handleiding om zelf te oefenen.

Lezing Marleen van den Hout ademtraining  ademtechnieken gezonder leven

Marleen als spreker

Live ervaren doet wat met je. Daarom deel ik mijn ademkennis ook in levendige lezingen. Op grote en kleine podia leg ik uit én laat ik ervaren hoe adem werkt en wat het je kan brengen. Ademlezingen kunnen ook gaan over hoe je beter leert slapen, minder migraine oploopt, rust in presenteren brengt of beter uit een burn-out komt.

Voor iedereen die gezond en stralend wil leven