Lees ‘Start vandaag met ademen’ voor rust en energie

Je ademhaling helpt je om gezond en energiek te leven en in alle omstandigheden je rust te bewaren. Je verdubbelt je uithoudingsvermogen met je ademhaling. Of je ademt jezelf naar hogere sferen. Lees in ‘Start vandaag met ademen’ hoe je dat doet. Met een heldere wetenschappelijke onderbouwing en mooie inzichten, zoals hoe de manier van ademen je karakter spiegelt.
“Iedereen zou dit moeten lezen en vooral doen” – Ron Bakker
Start vandaag met ademen - Robert Bridgeman en Marleen van den Hout
Adem Academie Nederland Opleiding door Marleen van den Hout

Doorbreek met deze unieke ademhalingsoefening stress

Terug worden geworpen op jezelf. Dit is wat er gebeurt in onze samenleving, dankzij de snelle beweging en hoge eisen. Voel jij je daardoor -net als veel anderen- wat verloren of opgejaagd? Of mis je misschien voor je gevoel grip op het leven? Dan merk je dit op in een adempatroon dat aan de hoge, snelle kant is. We zijn ongemerkt met zijn allen in een hogere stresstoestand gegleden. 

Je weet misschien wel dat stress bijdraagt aan vermoeidheid, burn-out, overgewicht, kanker, hartproblemen en chronische klachten. Ook dragen stress en hoog ademen bij aan ziekenhuisopname bij covid-19 en long covid. 

Doorbreek stress op elk moment van de dag met ‘Start vandaag met ademen’.
Dat werkt anders dan ‘bewust naar de buik ademen’ zoals dat in ademlessen vaak gevraagd wordt. Dit boek helpt je lichaam direct ontspannen en het hoofd tot rust komen door het herstellende zenuwstel (de parasympaticus) te activeren. Je laat spanning los en krijgt nieuw inzicht, overzicht en uitzicht.

‘Start vandaag met ademen’ werkt altijd

Laat je door het boek meenemen in een nieuwe kijk op ademen en originele oefeningen die voor iedereen werken. De praktische handreikingen herstellen je adempatroon vanzelf, zonder dat je daarbij nadenkt. Door eenvoudige foefjes toe te passen spreek je de ‘vergeten’ ademspieren aan. De adem komt dan automatisch op vanuit de onderbuik. Deze ‘ademswitch’ kun je op elk moment van de dag even toepassen waardoor je lichaam het natuurlijke, langzame adempatroon weer oppakt. Kom tot rust en laad je batterij weer op.

“Dit boek is een mooi en waardevol naslagwerk van de verschillende stromingen. En als bonus blijkt Van den Hout een prachtige – voor mij nieuwe – techniek toe te voegen.”
Koen de jong, profwielrenner, schrijver en grondlegger van ademmethode Sportrusten
Start vandaag met ademen - Robert Bridgeman en Marleen van den Hout

Theorie en praktijk

Jij ontvangt vanuit het boek een stukje theorie, zodat je ademen leert begrijpen, en een aantal oefeningen die je direct in de praktijk brengt.
Je leest de input van deskundigen als de Ice man Wim Hoff, Buteyko-therapeut Henriette Karsten, arts Jan van Dixhoorn en de sport coryfeeën Koen de Jong en Stans van der Poel die hun visie op ademhaling en hun methodes delen.

Natuurlijk lees je in dit boek ook de ademmethode. Hoe je die praktisch toepast, oefent en ervaart. Je ontdekt daarmee ook hoe je specifieke klachten zoals slecht slapen, migraine, hyperventilatie, concentratie- of vermoeidheidsproblemen oplost en sportprestaties verbetert.

Anderen over ‘Start vandaag met ademen’

Ik wil jou zo graag een compliment geven omdat je echt iets moois en (relatief) makkelijks op de wereld hebt gebracht, wat direct helpt. Ik wil dit zeggen omdat ik zo ontzettend veel methoden heb ondergaan en geleerd. Zelfs mediteren lukt mij niet iedere dag maar dit wel!

Chanti Tel

Een handzaam en prettig geschreven boek met veel oefeningen om je ademhaling te verbeteren. Erg goed ook dat direct aan het begin van het boek de lezer de optie krijgt om direct te beginnen met deel 2, de feitelijke ademhalingsoefeningen. Ik ben een man, dus ik wil “tools” en direct aan de slag. Wat ik dus ook gedaan heb. Maar ik moet zeggen, het eerste deel spreekt me ook erg aan.

Sjef Roymans

Dit boek is het beste cadeau, wat je kunt krijgen of geven, want ademen doen we allemaal en heel veel mensen (incl.ikzelf) doen dit verkeerd. Met behulp van de inzichten, toelichtingen en (eenvoudige) oefeningen uit dit boek, kan iemands leven enorm worden verbeterd en zouden de ziektekosten een stuk omlaag kunnen.

Vathilje

Robert Bridgeman

Samen met Robert Bridgeman

Vanuit alle coach-, heling- en therapiestromingen is de Bridgeman Transformatiemethode de meest verbindende die ik ken. Ook Robert werkt inclusief en laat alle invalshoeken met elkaar samenvloeien. Daarom sluit het Bridgeman gedachtengoed naadloos aan op mijn holistische benadering van transformatie vanuit het lichaam. Ik ben vereerd en dankbaar dat we samen onder de naam Bridgeman Ademmethode dit waardevolle gedachtegoed de wereld inbrengen met het succesvolle ‘Start vandaag met ademen’ (7e druk).

“Van alle ademmethoden die ik ervaren heb is er niet één zo krachtig en diepgaand als die van Marleen van den Hout.” 

Robert Bridgeman

Meer toppers over adem lezen?

Het nieuwe ademen – James Nestor

Zuurstofwinst – Patrick McKoewn