De academie beoogt diepe ontspanning voor iedereen

Stel je voor dat stress wegebt, opvliegendheid kalmeert en angst of haat verandert in vriendelijkheid. Wat betekent dat voor onze samenleving?

Weet je dat ademtechnieken je dat in anderhalve minuut kunnen brengen? Daarom is Adem Academie Nederland opgericht.

De manier waarop je ademt beïnvloedt je gezondheid en gevoel van welbevinden. Het is echter nog niet bekend HOE je dat doet.

Adem Academie Nederland ontsluit vergeten kennis om makkelijk tot rust te komen en diep te ontspannen.

Ademtraining Groepstraining Ademcoach ademtrainer

Adem Academie Nederland helpt iedereen die gezonder en stralend wil leven én leidt adem- en transformatiecoaches daarin op

De Academie is opgericht door Marleen, drs. M.H. van den Hout, die concrete handvatten ontwikkelde waardoor medische, reguliere en spirituele invalshoeken naadloos op elkaar aansluiten. Deze praktische en verbindende kennis komt samen in Methode Beter ademen®.

De academie beoogt gezondheid en harmonie

Door de drukke levensstijl en hoge verwachtingen zijn we collectief hoger en sneller gaan ademen. Bovendien zijn we gefocust op de inademing. Ga maar na, als je naar buiten loopt om een moment bewust te genieten van de frisse lucht, begin je met een diepe ademteug in de borst.

Maar wist je dat….

Flink inademen, snel of hoog ademen, veel gapen, mond-ademen of je adem vastzetten stress bevorderend werken? En dat je lijf dan te weinig zuurstof krijgt en dat dit welvaartsziekten in de hand werkt?

Burn-out, hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes, slapeloosheid, mateloosheid en milde depressie. En agressief gedrag. De ademhaling kan hierbij goedschiks en kwaadschiks voor je werken. Adem Academie Nederland vertelt hoe jij het tij ten goede keert.

 

Een gezonde basis in ieder mens

Hoe zou het zijn als we collectief weer goed slapen? Of als je weet hoe je het zelfhelend vermogen van je lichaam activeert en je batterij weer oplaadt? En je gevoel weer durft te laten spreken?

Stress afvoeren en diep ontspannen kan jij ook

De originele praktische tools van Adem Academie Nederland werken voor iedereen die er voor openstaat. Je brengt de adem omlaag en tot rust, ervaart kalmte en krijgt overzicht om het beste in jezelf naar boven te halen.

Beter ademen® stimuleert het zelfhelend vermogen en geeft grip bij benauwdheid. Covid-19 zou de IC’s ontlasten als iedereen weet hoe je laag en rustig ademt en benauwdheid veilig oplost.

Iedereen kan spelen met adem, als je maar weet hoe.
Luister en adem twee minuten mee. Voel direct het effect.

Marleen van den Hout grondlegger van de methode Beter ademen, opleider ademcoach en ademtrainer

Oprichter drs. Marleen van den Hout (1962)

Marleen studeerde aan de rijksuniversiteit in Utrecht. Daarna stapte ze in een commerciële functie in Hong Kong. Na twee jaar begon een oude passie te kriebelen en startte zij de vier jarige opleiding aan Dansacademie in Amsterdam. Marleen kwam volledig tot leven en stapte voor het eerst elke dag met plezier uit bed. Afgestudeerd als dansmaker en uitvoerder liet zij mensen diep ontspannen en bewegen in kracht en vrijheid.

Iedereen bleek te kunnen dansen, maar ademen…

Per toeval maakte Marleen een bijzondere ademsessie mee. Ze ontdekte het goede en de gekte daarin. Ze kon niet meer stoppen en vond de sleutels om de adembeweging automatisch te laten zakken, het ademtempo te kalmeren en diep verbinding te maken met je hogere bewustzijn. Samen met haar vergaande kennis over het lichaam, systemisch werk, psychosynthese, de Bridgemanmethode en vele andere bevrijdende wegen, ontstond de methode Beter ademen®. Nu wordt zij door velen ‘koningin van de adem’ genoemd.

Een groeiend team trainers en coaches

Marleen en de trainers en coaches die zijn opgeleid aan de Adem Academie Nederland verspreiden samen de Beter ademen® kennis. Ze helpen elke dag meer mensen met gezond ademen en gelukkig leven.

We geven lezingen/workshops, trainingen, opleidingen/bijscholing en retraites.

Robert Bridgeman

Samenwerking met Robert Bridgeman

‘Transformeer jezelf, transformeer de wereld’

Robert Bridgeman is een transformatief therapeut en traumaspecialist en heeft met zijn unieke methode tienduizenden mensen gefaciliteerd in het transformeren van hun blokkades. Marleen en Robert staan al jaren zij aan zij om persoonlijke transformatie te brengen op grote schaal. Het gedachtegoed van de Bridgeman Academy sluit haarfijn aan op dat van Beter ademen® en er zijn veel mensen die aan beide academies een programma volgen. Daarom worden een aantal Beter ademen® trainingen gefaciliteerd door Bridgeman. Dit staat altijd aangegeven op de plek van aanmelding. Ook zijn er nieuwe onlineprogramma’s in ontwikkeling waarin het partnerschap wordt vormgegeven.

Start vandaag met Beter ademen®

Schrijf je in voor de 3-daagse Beter ademen® eyeopeners-training en blijf op de hoogte van nieuwe inspiratie, tips en de agenda met nieuwe trainingen.

Voor iedereen die gezond en stralend wil leven